Finnclean

Finnclean PRO -messut alkoivat: luvassa suoraa puhetta sisäilmasta ja puhtausalan arvostuksesta

Tiedote Uutinen  27.03.2019

Tänään alkaneiden puhtausalan Finnclean PRO -messujen ohjelmassa puhuttaa erityisesti työn mielekkyys ja turvallisuus sekä älykkäät ratkaisut toimialalla. Alan ykköstapahtuma kokoaa yhteen tuhannet ammattilaiset ja päättäjät kouluttautumaan ja verkostoitumaan, ja mukana on yli 80 näytteilleasettajaa. Finnclean PRO -messut ja koulutuspäivät jatkuvat keskiviikosta torstaihin 27.−28.3. Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. 

Keskiviikkona 27.3. järjestettävässä Puhtausala ja sisäilma -paneelikeskustelussa on luvassa suoraa puhetta sisäilmasta. Rakennusterveysasiantuntija Niina Kesti on perillä siitä, millaiset asiat vaikuttavat erilaisten kiinteistöjen sisäilmaongelmiin. Kesti on Suomen ensimmäisen homesiivouksiin erikoistuneen puhtausalan yrityksen asiantuntija. Sisäilmaongelmat eivät ole aina homeongelmia, Kesti avaa keskustelun.

− Kosteus- ja mikrobivaurioiden lisäksi esimerkiksi teolliset mineraalikuidut aiheuttavat usein oireita rakennusten käyttäjille. Myös siivous on tänä päivänä ymmärretty merkittäväksi asiaksi sisäilman laadun kannalta, Kesti kertoo.

Keskustelemassa ovat Teknokemian Yhdistyksen toimitusjohtaja Sari Karjomaa, Tampereen Ammattikorkeakoulun lehtori Leila Kakko, Poistoa Oy:n rakennusterveysasiantuntija Niina Kesti ja Careerian asiakaspäällikkö Eija Lenkkeri. Paneelin moderaattorina toimii STTL:n toiminnanjohtaja Per-Olof Ekström.

Uutinen: Suoraa puhetta sisäilmasta: ”Siivous on merkittävä asia sisäilman laadun kannalta”

Puhtausalan palkittu esimies: “Työporukassa esimies ei ole ylempänä eikä alempana ketään”

Puhtausalan esimiehenä vastikään palkitulle Saana Tynille hyvä työnantajuus on sydämen asia. Tynin mukaan kaikkien alan yritysten pitäisi ottaa vastuu hyvästä työnantajuudesta ja siitä, että työpaikat ovat houkuttelevia.

− Työpaikan houkuttelevuudella tarkoitan muutakin kuin palkkaa. Työpaikoista on tehtävä inspiroivia, muillakin asioilla kuin paremmalla palkalla – se kun on tutkitusti vasta neljänneksi tärkein kriteeri työpaikalle. Vastuunottaminen työnantajuudesta tuo koko toimialallekin arvostusta. Työporukassa esimies ei ole ylempänä eikä alempana ketään. Kaikki ovat yhtä arvokkaita jäseniä, vastuu ja työtehtävät vain ovat erilaiset, sanoo Tyni.

Puhtausalan vuoden esimieheksi valitun Koti Puhtaaksi Oy:n toimitusjohtajan Saana Tynin haastattelussa keskiviikkona pohditaan mielekästä työtä ja toimivaa esimiestyötä.

Uutinen: Puhtausalan palkittu esimies kertoo: neljä vinkkiä toimivaan esimiestyöhön

Messujen uudella Kokeile ja Testaa -alueella kävijät voivat testata puhtausalan uutuuksia. Luvassa puhtausalan toimijoille monipuolisesti palvelu- ja tuotetietoutta, toiminnallista nähtävää sekä innostavia kokemuksia ja case-esimerkkejä. Eri alojen asiantuntijat näyttävät ja kertovat muun muassa konkreettisin esimerkein, mitä digitalisaatio voi tarkoittaa puhtausalalla sekä kuinka digitalisaatio muuttaa alaa ja työntekijöiden arkea tulevaisuudessa.

Viidet ammattimessut samaan aikaan Tampereelle: koolla myös liikunta-ala ja hankinta-ammattilaiset

Tapahtumapäivät kokoavat yhteen tuhansia julkisen ja yksityisen sektorin päättäjiä sekä hankinta-alan ammattilaisia Tampereelle. Finnclean PROn lisäksi Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 27.−28.3.2019 järjestetään Pohjoismaiden suurin liikunta-alan ammattilaisten Sportec-, Gymtec- ja Welltec -tapahtumakokonaisuus sekä julkisen sektorin hankinnoista vastaaville henkilöille tarkoitetut Hankintapäivät.

LISÄTIEDOT: www.finnclean.fi, Twitter: @TampereenMessut, #FinncleanPRO2019, Facebook: @FinncleanPRO

Kuva: kuvituskuva Finnclean-messuilta (2017).