Finnclean
Finnclean PRO -messujen puhuja Sanna Tyni

Puhtausalan palkittu esimies kertoo: neljä vinkkiä toimivaan esimiestyöhön

Uutinen  27.02.2019

Puhtausalan esimiehenä vastikään palkitulle Saana Tynille hyvä työnantajuus on sydämen asia. Tynin mukaan kaikkien alan yritysten pitäisi ottaa vastuu hyvästä työnantajuudesta ja siitä, että työpaikat ovat houkuttelevia.

− Työpaikan houkuttelevuudella tarkoitan muutakin kuin palkkaa. Työpaikoista on tehtävä inspiroivia, muillakin asioilla kuin paremmalla palkalla – se kun on tutkitusti vasta neljänneksi tärkein kriteeri työpaikalle. Vastuunottaminen työnantajuudesta tuo koko toimialallekin arvostusta, sanoo Tyni.

”Työporukassa esimies ei ole ylempänä eikä alempana ketään”

Tynin esimiestyötä ohjaa ajatus siitä, että työporukassa esimies ei ole ylempänä eikä alempana ketään. Kaikki ovat yhtä arvokkaita jäseniä, vastuu ja työtehtävät vain ovat erilaiset.

Tyni listasi kollegoidensa esimiestyön tueksi muistilistan, jossa korostuu mittaamisen merkitys ja työkaverivastuu.

Neljä vinkkiä toimivaan esimiehen ja alaisen väliseen työsuhteeseen.

  1. Mittaa. Luulot pois ja jakkupuvut nurkkaan! Paras tieto tulee aina kentältä.
  2. Analysoi porukalla. Mikä vaatii kehittämistä? Miten?
  3. Kehitä. Toteuta yhdessä määritellyt kehityskohdat.
  4. Palaa takaisin kohtaan yksi! Työyhteisön kehittäminen on jatkuva prosessi. Esim. lait ja ohjeistukset vaihtuu, ihmiset kehittyvät, uutta henkilökuntaa tulee sisään uusin ajatuksin…

Keskustelu mielekkäästä työtä ja toimivasta esimiestyöstä jatkuu Finnclean PRO -tapahtumassa 27.–28.3 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Puhtausalan vuoden esimieheksi valitun Koti Puhtaaksi Oy:n toimitusjohtajan Saana Tynin haastattelu keskiviikkona 27.3.