Finnclean

Suoraa puhetta sisäilmasta: ”Siivous on merkittävä asia sisäilman laadun kannalta”

Uutinen  01.03.2019

Rakennusterveysasiantuntija Niina Kesti on perillä siitä, millaiset asiat vaikuttavat erilaisten kiinteistöjen sisäilmaongelmiin. Kesti on nimittäin Suomen ensimmäisen homesiivouksiin erikoistuneen puhtausalan yrityksen asiantuntija. Sisäilmaongelmat eivät ole aina homeongelmia, Kesti avaa keskustelun.

− Kosteus- ja mikrobivaurioiden lisäksi esimerkiksi teolliset mineraalikuidut aiheuttavat usein oireita rakennusten käyttäjille. Myös siivous on tänä päivänä ymmärretty merkittäväksi asiaksi sisäilman laadun kannalta, Kesti kertoo.

Kestin mukaan sisäilmaan liittyvät puhdistustyöt vaativat erittäin laajaa puhtausalan koulutusta ja ongelmien hoitaminen on luonteeltaan haasteellisia ongelmanratkaisuprosesseja. Ongelmien selvittäminen vaatii vuorovaikutustaitoja ja yhteistyötä eri ammattiryhmien kanssa, asiantuntija esittää.

−  Meidän yrityksessämme siivoojat opetetaan havainnoimaan ympäristöään ja raportoimaan mahdollisista muutoksista. Havaittavia muutoksia voivat olla esimerkiksi poikkeuksellinen haju tai väri, pintojen tummuminen tai maalin irtoaminen. Nämä asiat olisi hyvä opettaa kaikille puhtausalan työntekijöille, Kesti sanoo.

Kesti on mukana Finnclean PRO 2019 -messujen ensimmäisenä päivänä järjestettävässä paneelikeskustelussa, jossa asiantuntijat puhuvat sisäilma-asioista puhtausalan näkökulmasta. Paneelissa puhuttaa esimerkiksi IV-laitteet ja niiden suodattimet, puhdistusaineet sekä työturvallisuus ja digitalisaatio.

 

Keskustelemassa ovat Teknokemian Yhdistyksen toimitusjohtaja Sari Karjomaa, Tampereen Ammattikorkeakoulun lehtori Leila Kakko, Poistoa Oy:n rakennusterveysasiantuntija Niina Kesti ja Careerian asiakaspäällikkö Eija Lenkkeri. Paneelin moderaattorina toimii STTL:n toiminnanjohtaja Per-Olof Ekström.

Tervetuloa kuuntelemaan ja osallistumaan keskusteluun: Puhtausala ja sisäilma -paneelikeskustelu keskiviikkona 27.3.

Finnclean PRO järjestetään 27.–28.3.2019
Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa

tästä veloituksetta messukävijäksi