Finnclean
siivousvälineitä

Puhtausalan Vuoden teko -palkinto jaetaan ensi kertaa Finnclean 2017 -messuilla

Uutinen  26.04.2017

Puhtausalan Vuoden teko on SSTL Puhtausala ry:n uusi kilpailu koko puhtausalalle. Palkinto jaetaan vuosittain yritykselle, yhteisölle, organisaatiolle tai yksittäiselle henkilölle.

Vuoden 2016 voittaja julkistetaan Finnclean-messuilla torstaina 11.5.2017 SSTL Puhtausala ry:n iltatapahtumassa. SSTL Puhtausala ry:n hallitus on valinnut kolme finalistia, joista Vuoden teon 2016 valitsee toiminnanjohtaja Harri Piiparinen. Finalistit ovat Senaatti-kiinteistöt, Sosiaali- ja terveysministeriö / Ympäristöterveysryhmä ja Suupohjan peruspalveluliikelaitoskuntayhtymän Siivoustyöryhmä.

Senaatti-kiinteistöt
Senaatti-kiinteistöt on kehittänyt palkkio- ja sanktiojärjestelmän, joka otetaan käyttöön siivouspalvelusopimuksissa. Tavoitteena on varmistaa ja tukea sopimuksen mukaista palvelun tuotantoa.

Sosiaali- ja terveysministeriö, Ympäristöterveysryhmä
Ympäristöterveysryhmässä valmisteltiin lakimuutos, jonka mukaisesti terveydensuojelulakiin tehtiin lisäys allasvesihygieenisestä osaamisesta. Laki edellyttää nyt uima-allas- ja märkätilojen siivoojilta riittävää osaamista näiden tilojen siivoukseen.

Suupohjan peruspalveluliikelaitoskuntayhtymän Siivoustyöryhmä
Isojoen, Karijoen, Teuvan ja Kauhajoen alueilla toimivassa sosiaali- ja terveystoimen ja ympäristötoimen kuntayhtymässä perustettiin moniammatillinen siivoustyöryhmä, joka yhtenäisti siivousohjeet, siivousaineiden käytön ja toimintatavat. Laitoshuoltajat edustivat siivousta, sillä alueella ei ollut siivoustyönohjaajaa.

Lisätietoa tunnustuksesta Puhtausalan sivuilta.