Finnclean

Puhtausala on ottanut kopin robotiikasta ja digitaalisesta kehityksestä

Uutinen  05.05.2017

Puhtausalasta on tullut robotiikan, automaation ja digitalisaation edelläkävijä. Muutos on ollut nopeaa ja tapahtunut valtavalla vauhdilla. Viime vuosien aikaan tutuksi ovat tulleet niin siivousrobotit kuin automatisoidut järjestelmät, jotka ilmoittavat koska lamppu tai saippuapullo kuuluisi vaihtaa.

Internet of Clean on uusi alusta, joka valvoo laitteita, koneita ja toimintoja erilaisten sensoritoimintojen välityksellä. Internet of Clean -järjestelmä tarkkailee kaikkia järjestelmään kytkettyjä osia aktiivisesti ja ilmoittaa kaikista huoltotarpeista eteenpäin. Seurantajärjestelmällä voidaan seurata yksittäisiä siivousvaunuja sekä niiden käyttötehokkuutta, mikäli konetta ei käytetä, siitä saadaan dataa ja kone voidaan siirtää tarpeellisempaan kohteeseen.

Internet of Clean on kuin valtava tietoverkosto, jossa kaikki osat ovat yhteydessä toisiinsa: käsihuuhdekoneet, tiskikoneet sekä suuret ravitsemuskeskukset. Kaikki data ja statistiikka latautuvat pilveen, joka kerää järjestelmän hallitsijalle raportit tapahtumista, ennakoiden samalla tulevia tarpeita. Internet of Clean -järjestelmää hyödyntämällä voidaan maksimoida työtehokkuutta sekä itse siivouskohteessa että valvonnan puolella.

Siivousalan mullistanut muutos on syntynyt tarpeesta. Edistyneen tekniikan halutaan helpottavan ja tehostavan tehtyä työtä. Tarkoitus on kiinnittää huomiota sinne missä on aidosti tarvetta, toiveena on myös innostaa osaavia nuoria alalle, joille digitalisaation nopeat muutokset sekä kehitykset ovat arkipäivää.

Tutustu Finnclean-messujen ohjelmaan.