Finnclean
SSTL Puhtausala ry

Finnclean koulutuspäivät

ke 15.03.2023 08:30-15:15
to 16.03.2023 08:30-15:15

Tähtien Sali, Seminaarikeskus

Finnclean-messuille on koottu monipuolinen koulutuspaketti osallistujille hyödynnettäväksi. Tutustu tarkempaan ohjelmaan alla. Voit valita mieleisesi koulutukset ja osallistua niihin tai vaihtoehtoisesti valita paketin, johon kuuluu päivän tai kahden päivän koulutukset.

Ilmoittautuminen koulutuksiin

Kahden päivän koulutusohjelma 15.–16.3.2023
Hinta: jäsenet 360 €, ei jäsenet 410 €

Yhden päivän koulutusohjelma 15.3. tai 16.3.2023
Hinta: jäsenet 220 €, ei jäsenet 250 €

Hintoihin lisätään 24% alv.

Jäsenhinta koskee Puhtausala ry:n henkilöjäseniä sekä yritysjäsenten henkilöstöä.

Jos sinulla on kysyttävää ilmoittautumiseesi liittyen, otathan yhteyttä asiakaspalvelu@puhtausala.fi

Ennen 15.2.2023 tapahtuvan peruutuksen voi tehdä veloituksetta. Sen jälkeen tulevista peruutuksista veloitetaan peruutusmaksu (50 % hinnasta).

Lisätiedot: Puhtausala ry, outi.komi@puhtausala.fi

puhtausala.fi

 

Ohjelma

Keskiviikko 15.3.

8.30  Ilmoittautuminen

9.00  Tervetuloa

9.15–9.55  Puhtausalan rekrytointi tulevaisuudessa
Mistä puhtauden tekijät? Puhtausala ei ole immuuni tulevaisuuden työvoimapulalle. Ratkaisuja haetaan niin työperäisestä maahanmuutosta, työurien pidentämisestä kuin osa-aikaisen työnteon tarjoamasta joustavuudesta. Vastuullisuuden ja inhimillisyyden huomioiminen työvoimapulasta huolimatta on alan elinehto.

Puhtausalan rekrytointi tulevaisuudessa. Ari Eskola, johtaja kansainvälinen rekrytointi, RTK- Henkilöstöpalvelu Oy. Finnclean 2023

Ari Eskola, johtaja kansainvälinen rekrytointi, RTK- Henkilöstöpalvelu Oy

Saara Haapasaari, vastuullisuusasiantuntija, HEUNI (Euroopan kriminaalipolitiikan instituutti)
(Hinta: jäsenille 45 €, ei jäsenille 50 €)

10.00–10.40  Ympäristövastuullisuus puhtausalalla
Ympäristövastuullisuus on tulevaisuuden perusedellytys. Kun puhtausala on kulttuurimuutoksessa, tarjoaa uusien työskentelytapojen oppiminen ja käyttöönotto mahdollisuuden viedä ympäristövastuullisuuden vaatimukset ajatuksesta käytäntöön. EU-tason lainsäädännön muutos tekee vastuullisuudesta yhä ajankohtaisemman. Työn alla oleva CSRD-direktiivi (”Corporate Sustainability Reporting Directive”) tulee kasvattamaan suurten yritysten kestävyysraportointivelvoitteita. Onneksi erilaiset digitaaliset alustat ja ympäristömerkinnät auttavat vastuullisuustekojen todentamisessa ja tuotteiden ja menetelmien valinnassa.


Juho Mäyry, tuotepäällikkö, Kärcher Oy

Oona Saarinen, Product Specialist, Ympäristömerkintä Suomi Oy
(Hinta: jäsenille 45 €, ei jäsenille 50 €)

10.45–11.30  Puhtausalan osaaminen nyt ja tulevaisuudessa
Minkälaisia osaamiskokonaisuuksia on syytä hallita nyt ja tulevaisuudessa, jotta selviät arjen siivoustyöstä? Mitä on se perusosaaminen, mitä alalle tulevat tarvitsevat? Miten rakennamme osaamispolut niin, että alalle saadaan työntekijät nopeasti työhön perusperehdytyksellä ja samalla avataan heille mahdollisuus täydentää puhtauden osaamista koko työuransa ajan. Mikä on osaamistarpeen merkitys alan vetovoimalle ja pitovoimalle?
Outi Komi, Koulutusasiantuntija, Puhtausala ry
(Hinta: jäsenille 45 €, ei jäsenille 50 €)

11.30  Lounas

13.30–15.00 Keynote: Rohkeampi puhtausala, Emilia Kujala
Emilia Kujala ei pelkää laittaa itseään työssään likoon. Hänen toinen jalkansa seisoo tukevasti tieteessä, toinen nojaa inhimilliseen kokemustietoon. Finnclean-tapahtumassa Emilia puhuu siitä, mitä moni kokee, mutta harva ottaa puheeksi. Mitä saisimmekaan aikaan jos olisimme rohkeampia itsenämme, työyhteisönä ja puhtausalana? Tule kuulemaan Emilian rohkeuden puheenvuoro siitä, miten voisimme viedä rohkeasti, yhdessä ja inhimillisesti Puhtausalaa eteenpäin.
(Hinta: jäsenille 100 €, ei jäsenille 115 €)

 

 

Torstai 16.3.

8.30  Ilmoittautuminen

9.00  Tervetuloa

9.15  Rakennusten suunnittelu puhtaanapidon näkökulmasta, siivouksellisuus
Mitä vaikutuksia rakennuksen koko elinkaarelle, siivouksen toteuttamiselle, ylläpitokustannuksille, sisäilmalle, työturvallisuudelle, sairastuvuudelle ja viihtyisyydelle olisikaan, jos siivottavuus ja P1-puhtausluokka otettaisiin paremmin huomioon jo rakentamisen suunnittelusta alkaen. Juha Takkusella on yli 12 vuoden kokemus P1-rakentamisesta ja aiheen kouluttamisesta yrityksissä, julkisilla toimijoilla ja oppilaitoksissa. Juha on ollut mukana useissa tutkimushankkeissa (mm. P1-puhtausluokan rakentaminen, ilmanvaihtojärjestelmät, terveydenhuollon rakentamisen puhtaudenhallintaohjeistus). Taustalla on vankka käytännön kokemus loppusiivouksista ja aito halu edistää rakennusten puhtauden ja siivottavuuden asiaa.
Juha Takkunen, aluejohtaja, Sirategroup Oy
(Hinta: jäsenille 45 €, ei jäsenille 50 €)

10.00  Laatua puhtauteen
Siivouksellisuuden huomioiminen rakennuksen suunnitteluvaiheessa vaikuttaa suoraan rakennuksen ylläpitokustannuksiin, sillä hankalasti siivottava tila vie enemmän aikaa. Siivouksellisuuden huomioiminen edistää hyvää laatua sekä henkilöstön ja käyttäjien hyvinvointia ja työviihtyvyyttä. Tule kuulemaan Sarin Niinimäen asiantuntevaa puheenvuoroa, miten digitaaliset ratkaisut tuovat puhtauspalvelun laadun hallintaan luotettavuutta ja varmuutta. Ja miten omavalvonnan digitekniikka saa näkyväksi puhtauspalvelujen sovitun laadun toteutumisen ja antaa monipuolista tietoa johtamisen ja suunnittelun tueksi.
Sari Niinimäki, tuotepäällikkö ja työntutkija Atop-Tieto Oy
(Hinta: jäsenille 45 €, ei jäsenille 50 €)

10.45  Puhtausalan digitalisoituminen – työkaverina robotti!Puhtausalan digitalisoituminen – työkaverina robotti! Riku Moisio, ICT- ja kehitysjohtaja, Palmia Oy. Finnclean 2023
Onko sinulla jo työkaverina robotti? Tulevaisuudessa yhä useampi puhtausalan työntekijä saa uudeksi työkaveriksi joko siivousrobotin tai työtä ohjaavan mobiililaitteen. Koneiden käyttö on osa työvoimapulan ratkaisua, mutta ihmistä tullaan aina tarvitsemaan. Teknologian muutos tulee kuitenkin muuttamaan työn luonnetta. Robotiikan tulo puhtausalalle on ollut puheenaiheena vuosikymmeniä. Nyt voimme aidosti puhua ihminen ja kone -työparista. Mutta miten puhtausalan toimintamallit tulevat lähivuosina vielä muuttumaan digitalisaation myötä? Miten puhtautta tuotetaan jatkossa?
Riku Moisio, ICT- ja kehitysjohtaja, Palmia Oy
(Hinta: jäsenille 45 €, ei jäsenille 50 €)

11.30  Lounas

13.30–15.00  Keynote: Minä esihenkilönä, itseni ja muiden sparraajana, Mikko Ojanen, Kaswu Oy
Mikko ”OJ” Ojanen on toiminut valmennusalalla lähes 15 vuotta. Finncleanissa Mikko avaa kuulijoille esihenkilönä toimimisen erilaisia puolia. Millainen minä olen esihenkilönä ja muiden tukena? Miten minä sparraan itseäni esimiehenä? Miten saadaan aikaan yhdessä enemmän ja yhdessä paremmin. Tule kokemaan Mikon rohkeaa ja innostavaa sparrausta!
(Hinta: jäsenille 100 €, ei jäsenille 115 €)

Ilmoittautuminen koulutuksiin

Pidätämme oikeuden muutoksiin.