Finnclean

Puhtausala-lehti | Parasta puhtautta -kehitysohjelma toi kaiken hyvän näkyväksi

Uutinen  02.02.2023

Päijät-Hämeen Laitoshuoltopalvelut osoittaa Parasta puhtautta -diplomin avulla olevansa luotettava työnantaja, palveluntoimittaja ja yhteistyökumppani.

Päijät-Hämeen Laitoshuoltopalvelut on jo neljäs Puhtausala ry:n Parasta puhtautta -vastuullisuusohjelman läpäissyt yritys. Diplomi luovutettiin yritykselle kesäkuussa 2022.

Päijät-Hämeen Laitoshuoltopalveluiden toimitusjohtaja Tarja Jantusen mukaan Puhtausala ry:n kehitysohjelma osui oman yrityksen kohdalla juuri sopivaan ajankohtaan.

– Osallistuin vuoden vaihteessa Tulevaisuusagentti-koulutukseen, jossa pohdittiin erilaisia tulevaisuuden haasteita. Agenttikoulutus sai minut pohtimaan sitä, miten yrityksen toimintaa voisi kehittää niin, että se vastaisi mahdollisimman hyvin tulevaisuuden haasteisiin.

Kun Puhtausala toi vuoden 2022 alussa alalle uudenlaisen kehitysohjelman, Jantunen tarttui siihen oitis.

– Vastuullinen toiminta on meille, omistajillemme sekä asiakkaillemme tärkeä arvo, toteaa Jantunen.

Ylpeys omasta työstä on kasvanut

Päijät-Hämeen Laitoshuoltopalvelut on perustettu vuonna 2017, kun yritykseen yhdistyi siivoustoimijoita eri kuntaorganisaatioista. Yrityksessä on perustamisesta lähtien pyritty kehittämään toimintaa sekä panostamaan henkilöstön työhyvinvointiin.

– Kehitysohjelmassa huomasimme, että jo aiemmin tekemämme kehitystyö on onnistunut ja olemme oikeassa suunnassa. Ohjelman myötä johtoryhmämme yhteinen näkemys yrityksen tilasta vahvistui ja olemme sitoutuneempia kehittämään kaikkia toiminnan osa-alueita, Jantunen toteaa.

Koska kehitysohjelma on tehnyt hyvällä tolalla olevat asiat näkyviksi, on myös henkilöstön ylpeys omasta työstä kasvanut.

– Positiivisen palautteen lisäksi olemme tunnistaneet tulevia kehityskohteita, ja prosessi on poikinut keskustelua ja toimintaa vastuullisuusteeman ympärillä myös omissa yritysverkostoissamme, kertoo Jantunen.

 

Artikkeli on julkaistu Puhtausala-lehden numerossa 4/2022 ja luettavissa kokonaisuudessaan tästä linkistä. 

Teksti: Sanna Tapola
Tarja Jantusen kuva: Maria Mattelmäki